Egyensúlyfejlesztő eszközök a gyerekek mozgásfejlődéséért

A játszóterek nemcsak azért jó helyek, mert élményeket nyújtanak a gyerekek és családok számára. A tudatos tervezéssel kialakított, és modernebb játszóterek egyre több területet foglalnak magukba, élményekbe csomagolva például a fejlődés lehetőségét is. Így például, az egyensúlyfejlesztő eszközök is ebbe a kategóriába tartoznak, nemcsak élményeket rejtenek magukban, de fejlesztenek is.

Milyen egyensúlyfejlesztő eszközök találhatók meg az egyes játszótereken? Milyen területeket fejlesztenek pontosan ezek az egyensúlyfejlesztő eszközök? Ismert egyensúlyfejlesztő eszköznek számít például a láncoshíd, ami még a régebbi játszótereken is sűrűn előfordult. Modernebb kiszerelések között található a cikk-cakk, ami egy kombinált eszköz, és főként a kisebbek számára javasolt. Lépegető korongokból, gerendákból, és egy kötélpályából áll.

További egyensúlyfejlesztő eszköznek számítanak az U és az I egyensúlyozók. Az U egyensúlyozó szintén kombinált eszköz, kifejezetten a kisebb korosztály számára. Az I egyensúlyozó pedig különböző pályaelemekből álló ügyességi, egyensúlyfejlesztő eszköz, szintén a kisebbek számára. Ezek az ügyességi pályák olyan kihívást jelentenek a kisebbek számára, amellyel egyszerre szerezhetnek élményeket, és fejlődhetnek is közben. Fejlődik az egyensúlyérzékük, a térlátásuk, valamint a mozgáskoordinációjuk. A faberland.hu oldalán olyan termékeket vásárolhatunk a kategóriában, melyek alacsony esési magassággal rendelkeznek, így biztonságosan használhatja a legfiatalabb korosztály is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.