A műanyag ablak minimum 30 évig kiszolgál minket

Nyílászáró vásárlása során nem a napjaink fogyasztói kultúráját szeretnénk táplálni, itt lényeges szempont a minél hosszabb élettartam. A műanyag ablakok mellett szóló érvek között szerepel a hosszú élettartamuk is, hiszen még öt évente sem szeretnénk a nyílászárók cseréjében gondolkodni.

Aki műanyag ablakot választ, az élettartamot is választ otthonában a nyílászáróknak, ráadásul hosszabb időszakra, mint más minőség esetében. A fa ablakoknál, szemben a műanyag ablakokkal, ez az élettartam már korántsem biztosítható. A fa egy élő anyag, mint tudjuk, és az élő anyag már átment élete során bizonyos tapasztalatokon. Na, már most, nem tudhatjuk, hogy egy fát milyen hatások értek élete során.

Így, szemben a műanyag ablak választásával, egy fa nyílászáró esetében nem láthatunk bele a faanyag belsejébe, ezáltal a felmerülő hibáit sem tudjuk időben felfedezni. Így azt sem tudhatjuk biztosan, hogy belülről éppen nem indult-e el a korhadási folyamat. Ilyen gondunk műanyag ablak választásakor nem merül fel, az biztos. A faanyagnál továbbá azt sem tudhatjuk, hogy feldolgozása előtt milyen hosszú ideig és milyen hatások mellett, milyen körülmények között pihent és száradt.

Ami pedig azért adhat aggodalomra okot, mert ha éppen nem volt eléggé körültekintő és gondos a faanyag előkészítése, nem volt kellően szakszerű ennek a fázisnak a megvalósulása, akkor később vetemedést okozhat az anyagban, ami pedig rontja a hő-és hangszigetelő képességét. Utóbb felismerni ezeket pedig már kellemetlen tapasztalat.

A műanyag ablak választása tehát egy sokkal megbízhatóbb és hosszabb élettartamú választás, minimum 30 évig is kitarthat minősége. Amennyiben szeretne ilyen megbízható és hosszútávon kitartó ablakot vásárolni otthonába, nézzen körül a daidalos.hu oldalán!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.