A műfű karbantartása

Akármilyen gyep is áll a rendelkezésünkre kertünkben, az biztos, hogy valamennyire mindegyik típussal kell foglalkozni. Ám lényeges a különbség a hagyományos gyep és a műfű karbantartása között.

A valódi gyep rendben tartása akár egy hétvégi napot is elvehet tőlünk, ami különösen nehezünkre eshet, egy kemény munkahét után, mikor alig várjuk, hogy jöjjön a hétvége, és végre pihenjünk. Hiszen, ha tényleg szeretnénk rendezett kertet, akkor a valódi gyepet hetente nyírni kell, nem beszélve az öntözésről.

Ezzel szemben a műfüvet sokkal kevesebb idő ráfordítással is tudjuk gondozni, ráadásul cserébe ugyanúgy megkapjuk a gyönyörűen rendezett, igényes kertet. A műfű a teraszon például fel is porszívózható, ez függ szálhosszúságától és típusától is. Amikor pedig nem leragasztott műfűről van szó, akkor akár ki is lehet rázni, mint egy szőnyeget, csak éppen gyepszőnyeget. A műfűről egy szép és gazdag kertben egyszerűen csak össze kell gereblyézni, vagy sepregetni a lehullott faleveleket és ágakat.

Amikor a műfű porosodik, vagy homok kerül rá, azt a legcélszerűbb slaggal eltávolítani róla. Ez fel is frissíti a gyepet, és a színét is azonnal visszanyeri vele. A műfű tisztítása akkor igényel nagyobb figyelmet, amikor kisállatok vannak a háznál, akik odapiszkítanak. Ezt is lehet akár slaggal takarítani, de egyszerű mozdulattal fel is lehet szedni, mint egy parkban. Szerencsére a mai modern gyepek már nem sárgulnak ki az állatok vizeletétől, így ettől nem kell tartani. A grassland.hu oldalán minőségi pázsit vásárlására van lehetőségünk, mely biztosan emelni fogja kertünk színvonalát, és a családi örömöt is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.