Hogyan használjuk a rúzst helyesen?

Mióta a tömegmédia egyre nagyobb teret hódít, azóta még nagyobb divatja van a telt ajkaknak. Sokan azonban elvetik a sulykot, és természetellenes, közönséges hatást érnek el ahelyett, hogy esztétikus és szép ajakat kreáltak volna maguknak. A rúzs használata mindig önfegyelmet igényel.

Ha picit teltebb ajkakat akar az ember, nem kell a kés alá feküdnie – vagy ez esetben az injekciós tű alá-, hanem elég, ha egyszerűen csak egy hegyes ajakkontúr ceruzával az ajkainak rendes mérete fölé húzza a vonalat – PONT FÖLÉ! -. Majd kitölti az ajkait egy, a ceruzával megegyező színű ajakrúzzsal.

Profi sminkesek azt szokták tanácsolni, hogy a rúzsozást megelőzően korrektorozzuk le az ajkainkat, hogy egyenletesebb legyen a szín és hogy tartósabb legyen a rúzs. Emellett én még hozzátenném, hogy az ajkak felületének egyenletessé tételéhez nem elég, ha csak korrektorozunk, ahhoz szép simává kell tenni a bőrt egy kis természetes ajakradírral. Ezt előállíthatod házilag úgy, hogy összekeversz egy pici mézet és egy pici cukrot, majd a masszával átdörzsölgeted az ajkaidat. Ha ennél durvább megoldással is megelégszel, akkor vegyél egy puhább keféjű fogkefét, például egy gyerek fogkefét, melyet kifejezetten az ajkaid számára tartasz fent. Ezzel a kis kefével dörzsölgesd át az ajkaidat minden rúzsozás előtt. Akár egy kevés fogkrémet, vagy a mézes-cukros masszát is rákenheted extra dörzsi anyagként. Életmód cikkek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.