Miért jó az önismeret a munkavállalás területén?

Mi a számunkra megfelelő munkakör? Talán nehezebb ez a kérdés, mint az, hogy egyáltalán milyen munkaterületet válasszunk. A VIP Coaching Center weboldalán található képzések és workshopok segíthetnek abban, hogy megtaláljuk az igazit ezeken a területeken – a tesztek eredménye révén pedig világosabban, jóval pontosabban láthatunk azzal kapcsolatban, hogy mi milyen típusú munkakörben tudnánk igazán brillírozni.

A motivációs térkép kitöltése pontosan abban segíti a munkáltatókat, hogy rávilágít arra, hogy a munkavállalók milyen munkakörben fognak tudni igazán kiteljesedni és ebből fakadóan milyen pozícióban fogják tudni legjobban képviselni a cégüket.

A motivációs térkép rámutat, hogy a dolgozó létre akar-e hozni új dolgokat, vagy inkább managerként, irányítóként akarja-e ezeket a munkálatokat levezetni, esetleg pusztán csak ezeknek segítésében, a kijelölt feladatok elvégzésében tud-e kiválóan teljesíteni az adott ember, nem, mint alkotó, vezető egyéniség, hanem mint beosztott a szó szoros értelmében.

Nem csak a vállalozók számára fontos ezeknek a fentieknek az ismerete, hanem a munkavállalóknak is, így igen nagy haszna van egy motivációs térképnek.  Saját magunk mélyrehatóbb megismerése legalább annyira fontos nekünk magánemberként, munkavállalóként, mint egy munkáltatónak megismernie a dolgozói igényét, hiszen még ha az adott munkakörben, melyben jelenleg bent vagyunk, nem érezzük magunkat jól, akkor is megtalálhatjuk a nekünk megfelelő helyet és pozíciót, ha tudjuk, hogy mire van szükségünk. A VIP Coaching Centerben szakértő coachok a motivációs térkép segítségével felmérik ezeket a fent említett dolgozói igényeket ezzel mindkét félt, dolgozót és cégvezetőt is közelítve a másikhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.