Gyerekek játékkonzol világa

Napjaink új generációja már el sem tuja képzelni életét telefon, tablet, számítógép vagy laptop és játékok nélkül. Mára már a gyerekek nem kint a szabadban játszanak javarészt, hanem ülnek a gépek előtt, vagy egy Xbox One vagy egy PS4 előtt. Akár reggeltől estig fel sem állnak, csak a tényleg létszükségletű dolgok elvégzése érdekében. Mindez nem egyedül a technikai fejlődés hibájának tudható be, ugyanis a szülők felelőssége, hogy odafigyeljenek gyermekeik szokásaira, napjaiknak folyamatára.
Egy Xbox One, de egy PS4 konzolra nem csak lövöldözős, öldöklős játékok vannak kifejlesztve, hanem több stratégiai játék is van, ami akár hasznos is lehet. De több nyelvoktató szoftver is található a boltok polcain, illetve szimulátorok, valamint logikai feladványok közül is válogathatunk, melyeken otthon nyugodtan törhetjük a fejünket.
Sokszor a probléma az idő nem helyes beosztásában rejlik. Ha valaki kipróbálja akár az Xbos One, akár a PS4 játékot,  valószínűleg azonnal beleszeret az illető,  ha megteheti, azonnal haza is viszi. De ha idejét nem fogja kordában tartani,  akkor rövid időn belül egy játékfüggő lehet belőle. Ugyanez van a gyerekekkel is. Sőt egy kiskorút talán még jobban leköt egy “kütyü”. Valahogy ezeknek olyan behatása van a szemre,  hogy alig tud felállni előle és ott hagyni az ember. Ezért feltétlenül szükséges a szülői felügyelet. De nézőpont és nevelés kérdése,  hogy állunk hozzá az ilyen jellegű dolgokhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.