Mit kaphatunk egy régiség boltban?

Ha egy régiségbolt kínálatán gondolkodunk, vannak, akiknek elsőre egy olyan üzlet jut eszébe, ahol csupa lerobbant, ősi, időt nem álló értékekre bukkanhatunk. Bár nem állítom, hogy egy hagyaték felvásárlás során nem akad a vásárló kezébe egy-egy nem sokat érő kacat, de összességében nézve egy valódi kincses bányának számítanak ezek a boltocskák.

Ha csak az ékszerek, órák terén kezdjük a nézelődést azonnal exkluzív, igen-igen értékes régiségekre akadhatunk. A zsebóra, ami a régebbi időkben úri dolognak számított, napjainkban is kincsnek minősül, és vannak, akik kifejezetten rajonganak érte. De rengeteg tiszta arany ékszerre tehetünk szert egy régiségbolt kisebb-nagyobb helyiségében.

Azokon a helyeken, ahol nagyobb terük nyílik több antik darabot bemutatni, nem ritka, hogy vintage stílusra emlékeztető szekrénykét, asztalkát vélhetünk felfedezni. A szépen tartott bútorok évszázadokon keresztül őrizhetik minőségüket és szépségüket. De van, hogy a hagyaték felvásárlás alkalmával olyan bútorokat is beszereznek, amik kisebb kezelést igényelnek csupán és egy kitűnő alkotó eleme lehet máris egy csinos háznak. Legyen az akár egy vitrin, egy tálaló szekrény, egy kárpitozott szék, vagy épp egy forgatható könyvállvány.

De ezeken kívül találhatunk még fegyvereket, festményeket, szobrokat és mindenféle dísztárgyakat is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.