Retró újratöltve: The Sims™ Mobile

A The Sims szívmelengető történet arról, hogy lett győzelem a katasztrófából. Will Wrightot, az alkotót megihlette, amikor az 1990-es évek elején kénytelen volt újjáépíteni életét, miután oaklandi otthona leégett. Olyan játékot képzelt el, amely az újrakezdésről szól. Főnökei eleinte nem fogadták kitörő lelkesedéssel az ötletet, de Wright kitartó volt, ami minden idők egyik legnépszerűbb játéksorozatát eredményezte.

A The Sims vonzereje két dolog kombinációjában rejlik: egyrészt a virtuális állattartás továbbgondolása, amely lehetővé teszi, hogy valódi rendetlenség nélkül gondoskodj egy digitális lényről. Másrészt a mások figyelésében rejlő egyszerű örömre épít. A legfontosabb különbség azonban az, hogy itt nem kell a képzelőerődre hagyatkoznod – itt irányíthatod a szimulált életek kimenetelét, és akkor avatkozhatsz be, amikor csak kedved tartja.
A személyre szabás lehetővé teszi az önkifejezést: itt bárki lehetsz.

Lehetsz kedves vagy ádáz: a legviccesebb helyzeteket épp az szüli, ha Simed egyik katasztrófából a másikba esik, legyen szó egy összeomló kapcsolatról vagy épp egy félresikerült munkáról.

Ugyanakkor nagyon empatikus játék is, amelyben gondoskodhatsz saját és mások jó közérzetéről, és akár egy boldogabb, varázslatosabb világot is teremthetsz. Az sem árt, hogy ez a játékvilág egyik legváltozatosabb alkotása, amelybe nagyon könnyű elmerülni: az apró, hordozható társadalom körülményeidtől függetlenül számos szintet kínál.
A The Sims világa nyitott, vagyis te választhatod ki, mi a legszórakoztatóbb.

A The Sims Mobile attól igazán zseniális, hogy olyan szimulációt kínál, amelyet beilleszthetsz saját létezésedbe. Akkor nézel rá teremtményeidre, amikor épp kedved tartja, a legfontosabb feladatokat pedig – hogy magadra is jusson időd – rövidebb idő alatt lejátszhatod.
Milliónyi apró dráma várja, hogy kibontakozzon ebben a játékban.

Most úgy veheted fel a kapcsolatot más játékosokkal, ahogy eddig még soha: pontozhatod Simjeiket vagy csatlakozhatsz a játékon belüli bulikhoz.

És ami még fontosabb, azokra a történetekre épít, amelyek a The Simset a játékvilág legnagyszerűbb mesélőjévé teszik. Szinte lehetetlen nem kötődni a zsebedben lakó apró társadalomhoz: végigköveted életük hullámhegyeit és -völgyeit, átéled sikereiket és bánataikat.
Ha elég kreatív vagy, hamarosan büszkén mutogathatod otthonodat.

Kihívások elé állíthatod őket, vagy hagyhatod, hogy elmerüljenek az élet apró luxuscikkeibe. Talán még a saját életedre is inspirálóan hathatsz, ha új ruhát vásárolsz nekik, vagy átrendezed a házukat.

Nem számít, hogy saját célokat kitűző játékos vagy, vagy inkább kipipálod a kötelező feladatokat a jutalmakért, ebben a játékban biztosan megtalálod, amit keresel.
Eredj álomkarriered nyomába anélkül, hogy a lakbér miatt aggódnál.

Lehetsz remete vagy igazi társas lény, divatos vagy slampos, profi törtető vagy a bulik szíve-lelke. Bármilyen digitális életet választasz is, a The Sims Mobile órákon át tartó garantált szórakozást ígér.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.