Kreatív játékok lányoknak

A boltok polcai tele vannak mindenféle drága játékkal, amik elsőre jó ötletnek tűnnek, de a gyakorlatban sokszor az első napok lelkes használata után csak a helyet foglalják a gyerekszobában. Cikkünkben ezúttal arra a kérdésre keressük a választ, hogy melyek azok a játékok lányoknak, amelyek kis ráfordítással, helytakarékosan biztosítanak hasznos időtöltést.

Első javaslatként hasznos játék lányoknak a gyöngyfűző készlet. Nem kerül sokba, de a kislányok nagyon szívesen játszanak vele, csak a képzeletük szab határt az elkészülő ékszerek sokféleségének, melyeket aztán kedvükre hordhatnak, de természetesen el is ajándékozhatnak kis barátaik körében.

Szintén nagyon praktikus játékok lányoknak a vasalható gyöngyök és kiegészítőik. Ezek talán még a hagyományos gyöngyöknél is sokoldalúbb felhasználást tesznek lehetővé, ugyanis klasszikus értelemben vett gyöngysorként is felfűzhetőek, viszont az eredeti rendeltetése szerint síkban kirakható, majd összevasalható formákat eredményez, amik aztán alkalmasak összegyűjtésre, játékfigurák létrehozására és aktív felhasználására, és a gyöngyékszerekhez hasonlóan kedves ajándékok is válhatnak belőle.

Egyre kreatívabb megoldások jelennek meg ezzel a termékkel kapcsolatban, összevasalt ékszerek, medálok készíthetők az apró gyöngyökből, de megjelentek a térbeli alakzatok is, így például egyebek között 3 dimenziós karácsonyfa is létrehozható belőlük, ami asztali díszként is funkcionálhat.

Ezek a játékok lányoknak kifejezetten praktikus és főleg fejlesztő ajándékok lehetnek, amik a gyerekek kreatív oldalát erősítik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.