Kötélpiramisok, mászókövek, létrák, és gyűrűk, a mászás legnagyobbjainak!

A mászókák armada várja manapság már a lakótelepről leszállingózó gyermekeket, akiket a szüleik a helyi játszótérre visznek kikapcsolódni. Pár évtizeddel ezelőtt a játszóterek még hideg tapintású fém mászókákból, nyári napon elviselhetetlenné hevült csúszdákból, és egyszerű várakkal felszerelt homokozókból állt. Ma már ez nincs így, hatalmas várakat építenek, melyeket tematizálnak is, hinták széles választékai fogadják a gyerekeket, és a mászókákból sem kell hiányt szenvedniük.

A mászókák kapcsán a legtöbben még a félkör alakú fém szerkezetre gondolunk, mely ma már szinte teljesen kiveszett a játszóterek világából. A legmenőbb mászóka a kötélpiramis, mely jóformán úgy néz ki, mint egy hatalmas pókháló, melyben biztonságosan lehet magasra mászni. Szintén pozitívum, hogy a játszótereken egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a gyerekek fittségének, ebből adódóan lehetőség nyílik arra is, hogy gyűrűn kapaszkodjanak végig az egyik lépcsősortól a másikig.

A mászókövek is olyan eszközök, melyek egy egy komolyabb sportág előszelét fújják be a gyermekkorba. A hegymászás, sziklamászás egy olyan sportág, mely a természet lágy ölébe invitálja a művelőit, gyermekkorban nagy kedvet kaphat ehhez az az illető, aki előszeretettel kapaszkodik fel a mászóköveken.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.