Rövid távú tengeri szállítás

Fenntartható „tengeri gyorsforgalmi utak” rövidebb távon történő létesítésével, valamint a tengeri kikötők és a szárazföldi hálózatok közötti kapcsolatok javításával jelentős árumennyiséget lehet elvinni az európai utakról.

A rövid távú tengeri szállítás koncepciójának elfogadása hozzájárulhat az európai közúti szállítás uralkodó problémáinak megoldásához, miközben intelligens és fenntartható szállítási alternatívát kínál a szállítmányozóknak. A rövid távú tengeri szállítás nem a közúti szállítás szétszerelésének kérdése. Arról szól, hogy zöld és innovatív szállítási alternatívákat találjunk a szállítók logisztikai áramlásának javítására.

Környezetbarát közlekedési alternatíva

Ha az ökológiai lábnyom csökkentéséről van szó, a tengeri szállítás megnyerte a közúti árufuvarozással szembeni harcot. Az európai utakon kevesebb nehézgépjármű kevesebb negatív hatással van a környezetre. Jelentős árumennyiség áthelyezése az európai utakról a rövid távú tengeri utakra nagyban hozzájárulna a közúti közlekedés által okozott CO2-kibocsátás csökkentéséhez.

Megbízhatóan, következetesen és időben kapja meg az árut

A rövid távú tengeri szállítások egyik fő előnye, hogy a feladók megbízhatóan, következetesen és időben hozzák meg áruikat. Ellentétben a közúti szállítással, amely hajlamosabb a késésekre és a torlódások miatti szabálytalan logisztikai áramlásra, a rövid távú tengeri fuvarozás lehetővé teszi a menetrend szerinti indulást és érkezést. Ez azt jelenti, hogy az áruk időben megérkeznek, és hatékonyan szétoszthatóak a kikötői terminálokról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.