Baseball dzseki újragondolva

A baseball dzseki egy ikonikus ruhadarab, amely sok hagyományos, mégis divatos öltözethez hasonlóan konkrét kultúrtörténettel és jól körülhatárolható stílusjegyekkel rendelkezik. Ez a ruha értelemszerűen az amerikai baseball sportág – amely immár több mint másfél évszázados – ruhatárának elengedhetetlen része.

Ezek a gallér nélküli, bomber fazonú ruhák számos újragondolt változatban kerülnek kifutókra és polcokra, szinte minden szezonban.

Természetesen a 19. századi baseball még jóval elegánsabb öltözéket követelt, de a 20. század első évtizedeiben már kirajzolódtak azok a formák és vonások, amelyek a mai baseball dzsekire is jellemzőek. Ez pedig idővel nemcsak az amerikai öltözködési kultúrára hatott jelentős mértékben, hanem a baseball dzseki az utóbbi évtizedekben már az egész nyugati „mainstream” kultúra elfogadott és mindennapos öltözékévé vált. Na de nézzük, melyek is a legjelentősebb megkülönböztető jegyei ennek a ruhadarabnak, és miként variálhatjuk, ha szeretnénk a legtöbbet kihozni belőle:

  1. Tökéletes kombinációt alkot bármilyen farmerral, ráadásul egy bakancs is passzol hozzá!
  2. A baseball dzsekik női verziója készülhet akár csipkéből, bársonyból, de még műbőrből is.
  3. Ha az idő hűvösebbre fordul, egy vastag pulcsival vagy kötött sállal is kiegészíthető.
  4. Egy fehér tornacipővel (és nők esetében egy vörös rúzzsal) egész biztosan garantált a retro hatás!
  5. Az elegancia kedvelőinek egy koktélruha vagy magassarkú mellé is kitűnő párosítás lehet a baseball dzseki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.