A gondozásmentes műfű csodája

Most lesz 10 éve, hogy a feleségemmel és a gyerekekkel egy gyönyörű házba költöztünk, melyhez hozzátartozott egy gyönyörű szép kis kert. Ennek a szép kerek évfordulónak kapcsán döntöttem úgy, hogy néhány mondatban leírom, mennyire csodálatos döntés volt a műfű betelepítése a hagyományos pázsit helyére.

Azt mindenképp tudni kell rólunk, hogy brutálisan kaotikus volt az életünk és ez mostanra sem változott meg. A hétköznapokban a feleségemmel együtt nagyon sokat dolgoztunk, a gyerekek pedig iskola után különféle képzésekre jártak. Hétvégen pedig vagy elutaztunk valamerre, vagy egy kicsit pihentünk és vendégeket fogadtunk.

Ez abból a szempontból lényeges, hogy már az elején kiderült, hogy semmi időnk nem fog maradni a kerti pázsit gondozására és mivel kisebb kertről van szó, így egy kertész megfizetése sem lett volna nagyon költséghatékony megoldás hosszú távon.

Ekkor született meg a döntés, hogy számunkra egy műfű szőnyeg lesz a tökéletes megoldás. Egy nagyobb befektetést igényel, viszont utána rengeteg éven át nem lesz vele probléma.

A Grassland csapata segítségének köszönhetően csodálatosan nézett ki a betelepítés után a kertünk. Viszont ami számunkra mégis a legjobb volt az egész műfüves történetben az a gondozásmentesség.

Mivel amúgy sem lett volna időnk rá, így fantasztikus volt, hogy nem kell állandóan locsolni, nyírni, gondozni a műfüvet és ennek nem lesznek negatív következményei, mint a természetes gyep esetében. Időnként természetesen porszívóztuk és lesöpörtük a leveleket, de ez a munka szinte kellemes és kikapcsoló volt.

Mai napig is élvezzük a műfű szemet gyönyörködtető szépségét, puha érzetét és már rengeteg időt, energiát spóroltunk ennek a megoldásnak köszönhetően.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.