Zöldborsófőzelék könnyen, gyorsan

Régen nagyszüleink még szájhagyomány útján, vagy a könyvesboltban vásárolt bevált receptes könyvekből főztek, de mára ez is megreformálódott. Sok fiatal már lusta, vagy egyszerűen nem akar az ilyen gyűjtemények beszerzésével foglalkozni. Helyette inkább a facebook vagy egyéb közösségi oldalakon osztanak meg linket egy jól bevált receptről.

Valóban nagy előny egyébként, hogy a legegyszerűbb ételek elkészítésének leírását is megtalálhatjuk a receptes oldalakon, mint például a borsófőzelékét link. Amit körülbelül 30 perc alatt megfőzhetünk, rendkívül kevés alapanyagot igényel és egy kezdő szakács is könnyedén megbirkózhat vele. A cukrot kell, először megolvasztjuk kicsit, hozzátesszük a borsót, majd a petrezselymet. A párolást követően, ha megpuhult, megszórjuk liszttel és felöntjük nagyjából 2-2,5 dl vízzel. Felforraljuk, és máris kész.

A zöldborsófőzelék egészséges és tápláló étel, miközben egy cseppet sem hizlal. További előnye, hogy viszonylag olcsó elkészíteni.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>